home
crocks

 

Expertise

In de 24 jaar dat ik als advocaat werkzaam ben, heb ik mij gespecialiseerd in contractenrecht, mediarecht, auteursrecht, handelsnaamrecht, domeinnaamrecht, portretrecht, merkenrecht, octrooirecht en, recentelijk, aanbestedingsrecht.
Met deze onderwerpen ben ik dagelijks met veel energie en plezier bezig. Daardoor heb ik ook een schat aan theoretische en praktische ervaring opgebouwd. Ik mag in alle bescheidenheid wel zeggen dat ik een zekere naam in deze rechtsgebieden heb opgebouwd.

Onderstaande praktijkgevallen komen regelmatig bij mij langs:

 

 

U ziet namaak van iets wat u of uw bedrijf bedacht heeft

U ziet dat iets dat u of uw bedrijf heeft bedacht of gemaakt dat door een ander persoon of bedrijf wordt nagemaakt. Dat kan uw tekst, formats, beeldmateriaal, of een domeinnaam zijn, maar ook uw uitvinding, logo, merk, bedrijfsnaam of produkt. Dat wilt u niet accepteren en gelijk hebt u want dat hebt u zelf met veel energie etc. gecreeerd.
Deze onderwerpen komen aan de orde in het auteursrecht, in het merkenrecht, handelsnaamrecht of modellenrecht.
Voor bescherming is soms wél, soms geen registratie nodig. Wanneer wél, wanneer niet? Dat moet u zich direct afvragen zodra iets is bedacht. Ik kan u adviseren in de fase waarin u dit moet beslissen, maar ook als er inbreuk op uw intellectueel eigendom wordt gemaakt.

U ontvangt een brief waarin u of uw bedrijf wordt beschuldigd van plagiaat, namaak of inbreuk

Dat is altijd even schrikken; maar of het gegrond is of blufpoker is, kan ik al snel beoordelen en wat er dan gedaan moet/kan worden, kan ik u dan ook snel zeggen.

Een foto van u wordt gebruikt in een reclameuiting

U ziet gebruik van door u gemaakt beeldmateriaal, of van uw gezicht in een reclameuiting van derden, waarvoor u geen toestemming heeft gegeven. Dat gaat zo maar niet! Dat is het onderwerp van het portretrecht, het recht wat van toepassing is op een afbeelding die door/van u gemaakt is, zonder of met uw toestemming.

U wordt ongunstig afgeschilderd in een publicatie of op internet

Staat u of uw bedrijf ongunstig in de krant of bijvoorbeeld op internet, dan is het mediarecht van toepassing. U en ik kunnen dan snel beslissen hoe dit aan te pakken.

Uw bedrijf doet mee in een aanbesteding en u heeft wat vraagtekens

Aanbestedingen: daar heeft de ondernemer niet zo veel mee. Ze zijn meestal kostenverhogend, tijdrovend en geen gemakkelijke materie. Ik kan uw bedrijf daar goed bij helpen; want ik ben er goed in thuis en denk dermate praktisch, dat het een kleinere klus wordt voor uw bedrijf.

U gaat samenwerken met een ander en wilt uw know-how niet kwijt raken. Hoe regelt u dat contractueel?

Samenwerking met een ander kan lucratief zijn. Maar uiteraard wilt u uw over de jaren opgebouwde know-how niet zomaar kwijtraken. Ik houd me ook intensief bezig met het contractueel regelen van hoe tot profijt van de samenwerkingspartners kan worden samengewerkt zonder de eigen know-how kwijt te raken; dat is naar, als de samenwerking onverhoopt fout loopt. En het beschermen van produkten in de stadia van ontwikkeling, vraagt om een geheimhoudingscontract met commerciele partners/leveranciers/fabrikanten.

Aanpak

Uiteraard heeft iedere zaak een eigen aanpak nodig. Soms snel en gemakkelijk, soms vergt het veel uitzoekwerk en/of overleg met de tegenpartij. Op al deze terreinen is dan ook het antwoord: hoe uw zaak het best aangepakt kan worden, bespreken we in een eerste kostenloos telefoongesprek.
Bel me op nummer 06 229 788 78 of mail naar snoeker@snoekeradvocatuur.nl.

Algemene voorwaarden

Contact

Home